En Sağlıklı Köpek Mamaları

0 33

En Sağlıklı Köpek Mamaları

Köpek sahip olan kişiler köpeklerinin sağlıklı gelişiminde köpek mamalarının önemini iyi bilmekte ve köpekleri için en ideal mamayı tercih etmektedirler. Makalemizde köpek sahibi olmak isteyen ya da olan kişiler için en iyi köpek mamalarından bahsetmeye çalışacağız. Böylece köpeğinizin beslenmesinde onların sağlıklı gelişimlerine en iyi şekilde katkıda bulunabileceksiniz. En sağlıklı köpek mamaları olarak bebeğiniz için en ideal köpek mamalarını sizler için yazımızda paylaşmaya çalışacağız. Köpeğiniz için en ideal ve kaliteli olan mamayı tercih etmeniz konusunda veterineriniz size yardımcı olacaktır. Köpeğinizin gelişimine uygun şekilde sağlıklı ve kaliteli mamanın hangisi olduğu konusunda veterineriniz size en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışacaktır. Köpeğiniz henüz yavru ise özel formüle edilmiş olan kuru mamalar köpeğiniz için ideal olacaktır. Köpeğiniz büyükse köpeğinizin yaş durumuna ve fiziki yapısına uygun mama seçeneklerini veterineriniz size söyleyecektir.

Kaliteli Köpek Mamaları Nasıl Olur?

Köpeğinizin sağlıklı gelişiminde beslenmesinin ayrı bir yeri ve önemi vardır. Köpeğinizin kendisiyle ve çevresiyle barışık sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirmesinde yediği besinlerin de önemi büyüktür. Köpeğiniz ne kadar kaliteli ve sağlıklı beslenirse o derecede sağlıklı ve mutlu bir kişilik yapısı sergileyecektir. Mama seçimi yapılırken bebeğinizin cinsine, genetik özelliklerine uygun mama seçimi yapılmalıdır. İster kuru mama isterse konserve maması alın, köpeğinizin sağlıklı gelişiminde mamanın kalitesi ilk sırada olmadır. Köpeğiniz ne kadar kaliteli ve iyi mamalarla beslenirse o derecede gelişimini sağlıklı bir şekilde devam ettirir ve ömrü de daha uzun olur. Bu açıdan köpeğiniz için seçeceğiniz mamanın cinsi ne olursa olsun iyi ve kaliteli olmasına özen gösterin.

En İyi Köpek Mamaları

Acana

Kanada da üretilen Acana Köpek Maması, Türkiye’de satılan köpek mamaları içerisindeki en iyi köpek maması markasıdır dersek sanırım yalan söylemiş olmayız. İçeriğindeki zengin et oranı, mamanın üretilirken taze et kullanılması, içerisinde soya, şeker pancarı, çin tuzu gibi zararlı maddeler bulunmaması Acana’yı öne çıkaran etmenlerdendir. Her ne kadar fiyatı yüksek olsa da maddi durumu yeterli olan köpek sahipleri mutlaka köpeğini Acana Köpek Maması ile beslemelidir.

Orijen

Kaliteli köpek mamalarından bir diğeri de Orijen köpek mamasıdır. Orijen köpek mamasının içeriğinde bulunan maddeler ise şöyledir; Kemiksiz tavuk eti, taze tavuk ciğeri, taze kemiksiz hindi, taze hindi ciğeri, taze bütün yumurta, taze tavuk yüreği, tavuk kıkırdağı, kurutulmuş soğan, kırmızı mercimek, güneşte kurutulmuş yonca, bezelye lifi, kabak, nohut, havuç, ıspanak, kırmızı etli elma, kızılcık, meyan kökü, melekotu, tatlı rezene, nane yaprağı, sarı papatya, biberiye gibi vitamin ve maddelerdir.

Blue Buffalo Wilderness

Kaliteli köpek mamalarından birisi de Blue Buffalo Wilderness köpek mamasıdır. Bu köpek mamasının içeriğinde de köpeğiniz için ideal pek çok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Mamanın içinde kemiksiz tavuk eti, yulaf unu, çavdar, domates püresi, doğal tavuk aroması, bütün tatlı patates, bütün havuç, ringa balığı unu, kurutulmuş yumurta, arpa çimi, taurin, yaban mersini, keten tohumu, yeşil çay özütü, sarımsak, ayçiçeği yağı, balık yağı, kurutulmuş hindiba kökü, biberiye yağı, C vitamini, D3 vitamin ilavesi, riboflavin, folik asit, kalsiyum fosfat, çinko amino asit kompleksi, Birleşik manganez kaynağı, dikalsuyum fosfat, tuz, selenyum gibi daha pek çok vitamin ve mineral bulunmaktadır.

Hill’s

Hill’s köpek mamaları kaliteli köpek maması arayışında olan kişiler için köpeğiniz için ideal köpek mamalarından birisidir. 1930’lu yılların son döneminde Dr Morris Frank tarafından böbrek rahatsızlığı çeken köpeği Buddy için geliştirilen mamanın formülü, sonraki yıllarda da veterinerlik fakülteleri ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar ile günümüzdeki halini almış olup, şu anda da Dünya’da veterinerler tarafından en çok tercih edilen köpek mamasıdır.

Cevap bırakın