Kanarya Yavruları Nasıl Beslenir?

Kanarya Yavruları Nasıl Beslenir?

Kuş cinsleri içinde kanaryalar sevimliliği ve renkli yapısı ile sevilen kuşlardır. Ötüşü ile huzur veren bu sevimli kuşlar da diğer evcil kuş türleri gibi evde bakımı severek yapılan kuş cinsleridir. Kanaryalar içinde yavru kanaryaların bakımı ve beslenmesi hassas bir konudur. Yavru kanaryaların beslenmesi ile ilgili ihtiyacınız olan bilgileri makalemiz içerisinde siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. 

Kanarya yavruları nasıl beslenir? Yavru Kanarya Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yavru kanaryaları beslerken dikkat edilmesi gerekli olan bazı hususlar vardır. Bu hususlara dikkat ederek yavru kanaryalarınızın doğru bir şekilde beslenmesinde katkıda bulunabilirsiniz. Yavru kanaryalar yumurtadan çıkınca 2 ya da 3 günde bir mama verebilirsiniz. Kanaryalarınızın daha sağlıklı beslenmesine yardımcı olabilmek için mamanın içine yumurta ekleyebilirsiniz. Bu şekilde protein içerikli beslenme ile yavru kanaryalarınız güçlü bir yapıya sahip olacaktır. Yumurta dışında yavru kanaryaların beslenmesine katkı sağlamak için marul ve havuç da kuşlarınıza verebilirsiniz. Bu tür sebze türünden besinler yavru kanaryalarınızın sağlıklı şekilde beslenmesine katkı sağlayacaktır. Bunlar dışında brokoli, salatalık ıspanak, semizotu, kara lahana gibi besinler de yavru kanaryaların sağlıklı şekilde beslenmesinde verilebilecek besinlerdir. 

Kanarya yavruları nasıl beslenir? Yavru Kanaryanızın Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

 Yavru kanaryaları beslerken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Özellikle kafeste yaşayan kanaryaların beslenme işlemi sizin sorumluluğunuzdadır. Bu bakımdan bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Örneğin kuşunuzun beslenmesinde seçeceğiniz yemin kalitesi önemlidir. Aynı şekilde kuşunuza ekstra olarak vereceğiniz sebzelerinde taze olması gerekir. Bu şekilde kuşlarınızın sağlıklı bir şekilde beslenmenize katkı sağlayabilirsiniz. 

Yavru Kanaryaların Beslenmesinde Tohumların Önemi

Yavru kanaryaların beslenmesinde tohumların de ayrı bir önemi vardır. Tohumlar da kendi içlerinde guruplandırılır;

Yağlı tohumlar

Yağlı tohumlar içinde susam, lahana, kenevir, keten, şalgam, turp gibi besinler yer almaktadır. 

Unlu Tohumlar

Darı, yulaf, bulgur, ince yem gibi tohumlardır.

Sağlık tohumları

Kimyon, haşhaş, salata, semizotu, hardal, devedikeni, salata gibi besinler sağlık tohumları içerisinde yer alır.

Bu tür tohumların yavru kanaryanızın sağlıklı şekilde beslenmesinde önemi büyüktür. Ancak çok fazla miktarda verilmesi kanaryalarınıza zarar verebilir. Bu bakımdan kanaryalarınızın sağlıklı şekilde gelişiminde tohumların yeterli oranda verilmesinde dikkat etmek gerekir.

Yavru Kanaryalarınızın Beslenmesinde Püf Noktaları

Yavru kanaryaların beslenmesinde püf noktaları bazı ayrıntılara dikkat etmeniz onların çok daha sağlıklı şekilde beslenmesine katkı sağlayabilir. Örneğin, kanaryalarınızın sağlıklı gelişimi için onların hasta olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekir. Şüphelendiğiniz bazı durumlar varsa örneğin kanaryanızın iştahı yoksa, sıvı dışkılıyorsa, çok az yiyorsa, fazla hareket etmiyorsa kanaryanızda birtakım sağlık sorunları olabilir. Bu sorunları gidermek için kanaryanızı iyi bir veterinere göstermenizde yarar vardır. 

Kanaryalarınızın herhangi bir sağlık sorunu yoksa beslenmelerinde saymış olduğumuz besinleri öncelikle uygun miktarlarda vermeniz gerekir. Kanaryanızın beslenme menüsünü daha zengin bir hale dönüştürmek için kanaryanızın mamasının içine haşlanmış bulgur, pişmiş şekilde yulaf ezmesi, pişmiş bezelye gibi zengin içerikli besinleri katabilirsiniz. Bu tür besinler kanaryalarınızın çok daha sağlıklı beslenmesine katkı sağlayacaktır. 

Yavru kanaryalarınızı gün içinde iki kez beslemeniz yeterlidir. Beslenme kaplarının temiz olması kanaryalarınızın sağlığı açısından önemlidir. Eğer kanaryanız yem kabında artık bırakmışsa onu dökün. Bir sonraki beslenmesinde artık olan mamayı kullanmayın. Kanaryanızın kafesinin içinde elma ve mama koyabilirsiniz. İster hazır isterseniz yumurta maması ile kanaryanızı besleyebilirsiniz. Yumurta mamasının en fazla 4 saat kadar kafeste tutabilirsiniz. Yumurtanın çabuk bozulma olasılığı bulunduğundan çok fazla kafeste bekletmeniz uygun olmaz.

Bu yazımızı beğendiyseniz Kanarya Türleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Kaynak: CCBFA
kanaryakanarya yavrukanarya yavrularıkanarya yavruları nasıl besleniryavru kanarya bakımı
Comments (0)
Add Comment